09 okt

OT Equator – „4-az-egyben” attachment rendszer

A Rhein’83 idei fejlesztései közül kiemelnénk az Equator rendszert, mely kompakt, gyors, gazdaságos, de mindenekelőtt számtalan indikációra ad megoldást mind a fogorvos, mind a fogtechnikus számára.

Rhein83_OT_Equator_attachment_1A rendszer alapja az Equator profil, mely a jól ismert OT- Cap elhorgonyzás gömbfejének átalakításából született. A normálméretű (2,2 mm vertikális magasság) gömb magasságát csökkentve kialakítottak egy 1,6 mm-es attachment-et, mely vertikális helyigénye a hozzá tartozó betéttel és fémházzal együtt is mindössze 2,1 mm, mely a legkevesebbek egyike a dental piacon.

Az OT- Equator másik egyedisége az a sokrétű alkalmazhatóság, mely nagyon nagymértékben leegyszerűsíti a fogorvos és a fogtechnikus munkáját. Előnye még, hogy nagyon gazdaságos, ezért a páciensek szélesebb körének is ajánlható.

A “4-az-egyben” szlogen már előre vetíti, hogy felhasználása nem merül ki egy egyszerűnek mondható klasszikus kombinált munka rejtett elhorgonyzásában. A gyártó egy olyan rendszert alkotott, mely az implantátumokra készülő kivehető, fix, vagy passzív stéges munkákra kínál megoldást.

A Rhein’83 több mint 900 implantátumgyártó rendszeréhez képes Equator profilú fejet gyártani, 0,5 mm- 7mm es peremmagasságban. Ebben az esetben lehetőség van overdenture fogsor készítésére vagy passzív stéges elhorgonyzású munka tervezésére akár öntéstechnikával, akár CAD-CAM technológiával. Az Equator fejeken elhelyezkedő stég minimális pontatlanságait, melyek adódhatnak az egybeöntött technológiából, esetleg az implantátumfejek divergenciájából, egy zégergyűrűs megoldás fogja kiküszöbölni, mely szintén része a rendszernek.Rhein83_OT_Equator_attachment_2

 

A stégek esetében alkalmazhatunk megfelelő méretű furatokat, melyekbe fém- fém ragasztóval be lehet ragasztani az Equator profilhoz tartozó menetes perselyt, majd ebbe belecsavarhatjuk az Equator profilt.

Indikációtól függően választhatjuk ki a megfelelő induló készletet, melynek felhasznált elemeit a későbbiekben egyenként is rendelhetjük. Természetesen önthető változatban is elérhető így öntött csapok, stégek tetejére is elhelyezhetjük paralelométer segítségével és a klasszikus módon készíthetjük a kivehető szekunder részt.

Az alacsony vertikális helyigény miatt esztétikusabb pótlások készítésére van lehetőség, az implantátumokra történő munka tervezése és elkészítése egyszerűsödik, a megoldási lehetőségek száma gyarapodik. Esettől, felhasználási területtől függően választhatunk a különböző rugalmasságú betétek közül, melyek egyedi, csak a Rhein’83 által kifejlesztett anyagszerkezete biztosítja a megfelelő reziliens tulajdonságot a végleges pótlásnak.

Rhein83_OT_Equator_attachment_3

 

Részletesebb felhasználási útmutatóval, termékismertetővel illetve árinformációval, kérjük, keressen minket közvetlenül az elérhetőségeinken, vagy az alábbi adatfelvételi lapon!

Lemarad a hírekről, akciókról, újdonságokról? Jelezze az “Üzenet” mezőben, hogy fogorvosi, fogtechnikai, vagy mindkét témában szeretne hírlevelet kapni!

[pix_contact_form form=”kapcsolat”]